Ateneul „Nicolae Balanescu” – un adevarat „Ateneu al artelor”

 

         Reinaugurat in primavara anului 2009, dupa ample lucrari de renovare si amenajare – realizate la initiativa si cu eforturile deosebite ale Consiliului Local si Primariei Giurgiu  – Ateneul „Nicolae Balanescu” reprezinta la ora actuala locul in care cultura si arta se pot manifesta in conditii propice.

       Aflat in administrarea Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, Ateneul vine in intampinarea unei dorinte vechi a giurgiuvenilor, aceea de a avea o sala adecvata in care slujitorii artelor sa se poata manifesta in plenitudinea talentului lor, iar iubitorii de frumos, constituiti in spectatori, sa aiba posibilitatea de a-I urmari.

         De aceea, Ateneul „Nicolae Balanescu” este privit, pe bunadreptate, de catre locuitorii orasului, ca un adevarat dar pe care Consiliul Local li l-a oferit.

     Inca de la spectacolul prilejuit de inaugurare, pe scena – moderna si foarte eleganta – au evoluat nu doar artistii locali, ci si nume de marca ale muzicii romanesti si internationale, reprezentanti ai Filarmonicii „George Enescu” Bucuresti, ai Teatrului de Opera Bucuresti, ai Filarmonicii din Russe – Bulgaria.

                  De asemenea, salile Ateneului au gazduit seri literare, simpozioane stiintifice, seri de teatru, expozitii si conferinte – satisfacand cele mai variate gusturi si inclinatii culturale.

     Capacitate sali Ateneu:

– sala de spectacol – numar locuri 317

SANYO DIGITAL CAMERA   SANYO DIGITAL CAMERA

– sala de conferinte – numar locuri 90

SANYO DIGITAL CAMERA    SANYO DIGITAL CAMERA

– foaier parter

SANYO DIGITAL CAMERA    SANYO DIGITAL CAMERA

– foaier etaj

SANYO DIGITAL CAMERA   SANYO DIGITAL CAMERA

2 gânduri despre „Ateneul „Nicolae Balanescu” – un adevarat „Ateneu al artelor”


  1. Buna ziua,
    Va scriu din partea d-nei Judit Bretan fiica compozitorului roman Nicolae Bretan (1887-1968).
    Am trimis astazi catre institutia dvs un colet- donatie din partea acestei doamne, care contine un numar de carti despre viata si opera compozitorului si partituri cu lieduri si balade de acelasi autor. Va rugam sa primiti curierul cu acest colet, pentru a-l inmana directiei Ateneului cu cea mai mare consideratie,din partez d-nei Bretan, pentru a face cunoscuta creeatia compozitorilor romani.
    Cu respect,
    Mihaela Stefan.

Lasă un răspuns