Despre noi

Centrul Cultural Local Ion Vinea este pilonul activitatilor cultural-artistice din Municipiul Giurgiu; activitatea sa are la baza o bogata traditie culturala si muzicala giurgiuveana, sustinuta de-a lungul timpului de mari personalitati ca Victor Karpis, Teodor Bratu, Gheorghe Barbulescu si continuata astazi de profesionisti de înalta clasa, sub conducerea profesorului de muzica Virgil Petanca.

Centrul Cultural Local Giurgiu, prin nucleul de profesionisti, prin structura, încadrare si performante, si-a propus ca în orice moment sa poata reprezenta, national si international, Zona folclorica „Vlasca”, sa cunoasca, sa conserve, sa transmita si, prin participari la evenimente cultural-artistice, sa faca cunoscute valorile traditionale, contribuind astfel la promovarea imaginii pozitive a municipiului.
Ansamblu profesionist de cântece si dansuri populare “Doina Dunarii” este rodul muncii si entuziasmului dansatorilor condusi de coregraful Velicu Prodan, al Orchestrei, solistilor vocali si instrumentisti, condusi de maestrul Stefan Stoica. Orchestra de suflatori „Valahia”, al carei fondator este profesorul Virgil Petanca, a reusit cu sprijinul moral si material al Consiliului Local si al Primariei Giurgiu sa fie remarcata si apreciata, atât pe plan national, cât si international, inregistrand o premiera absoluta, pentru o formatie giurgiuveana de acest gen, prin participarea sa la Festivalul International „George Enescu”.

 

Cursuri si activitati cultural-artistice

 

 • Dans Modern – 20 RON/luna  (prof. Moga Stefania)
 • Instrumente Muzicale (chitara, orga, pian) – 20 RON/luna
 • Canto Muzica Usoara si Populara  – 20 RON/luna  (prof. Petanca Carmen Mihaela)
 • Pictura – 15 RON/luna (prof. Serbanescu Tanase Petra)
 • Dansuri Populare – 10 RON/luna  (prof. Prodan Velicu)
 • Teatru  – fara taxa (prof. Ionela Cralevici)

4 gânduri despre „Despre noi


 1. As fi interesata de cursul de chitara si cel de canto pentru fetita mea de 8 ani. As dorii sa stiu cum se procedeaza cand sunt cursurile,de cate ori pe saptamana si daca la cel pentru chitara trebuie sa aibe o chitara anume.Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc


  1. Buna ziua, referitor la intrebarea dvs., va transmitem ca nu facem cursuri de chitara doar canto. Inscrierile se fac in luna septembrie 2016. Pentru mai multe detalii va asteptam la secretariatul institutiei sau ne puteti contacta la numarul de telefon 0246 231605.


  1. Buna ziua, referitor la intrebarea dvs, institutia noastra nu organizeaza cursuri de chitara, dar va indrumam spre Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale (vis a vis de Parcul Alei).

Lasă un răspuns